Hva er Branntall.no?

Branntall er antageligvis det mest komplette forsøket på å samle informasjon om Sportsklubben Branns kamper og spillere.

Av Inge Fossland, 1. mars 2023

Alle obligatoriske kamper i serie, cup og europa etter krigen er dokumentert med Branns lagoppstillinger og målscorere. Fra og med 1987 finner du også stort sett komplette lag for Branns motstandere.

Du kan søke etter hele sesonger, turneringer, spillere, motstandere og motspillere, eller fraser som «flest kamper», «flest mål», «største seier», «cupfinaler», «utlendinger» og «trenere».

Vil du vite hvilken utlending, islending eller Ludvigsen som har spilt flest kamper og scoret flest mål? Prøv et av disse søkene: «utlending sort:mål», «island sort:kamper» eller «ludvigsen sort:mål»

Hvem står bak?

Branntall er utviklet av Inge Fossland i samarbeid med Ricky Heggheim. De følger Sportsklubben tett fra hver sin side av fjellet.

Inge flyttet til hovedstaden for 25 år siden og får med seg de fleste bortekampene på Østlandet, men er altfor sjelden i Bergen. Han driver designbyrået Fossland+Foss og tenker på Branntall som et kunstprosjekt hvor han kan få utløp for sine fantasier om å visualisere tall.

Ricky er vokst opp ti Ahlsen-pasninger fra Brann Stadion. Etter noen år i utlendighet flyttet han tilbake til strøket i 2011. På dagtid jobber han på UiB. På kvelden leser han «Brann gjennem 30 år». Hjertebarnet er Brann før krigen og fremtidens Brann.

Hittil har vi dokumentert 2.165 kamper, 536 spillere og 193 motstandere, i tillegg til de 33 offisielle kampene til Brann Kvinner.

Bakgrunn

Jeg begynte dette prosjektet i 2004, euforisk over Branns deltagelse i Royal League. Det har vært jobbet med i ny og ne, men det virket umulig å finne troverdig informasjon om Branns kamper fra 70-tallet og bakover i tid.

Gjennombruddet kom i fjor, da Brann var i Obos-ligaen. I en podcast fra Bergens Tidende nevnte Anders Pamer en statistikkbok som skulle inneholde «alt». Borte mot Mjøndalen, før Branns eneste tap denne sesongen, ble boken lånt, og den er i skrivende stund fortsatt ikke levert tilbake.

Omtrent samtidig kom jeg i kontakt med Ricky, mannen bak Twitter-kontoen @RetroBrann, og det nærmeste du kommer et levende Brann-leksikon.

Siden da har han gjennomgått samtlige kamper og sjekket forskjellige kilder opp mot hverandre. Ricky har også tatt på seg hovedansvaret for å oppdatere nettstedet fremover. Uten ham hadde dette prosjektet forblitt en vag idé.

Ta kontakt

Har du funnet noe feil, har du en glimrende idé eller kanskje du spilte i en kamp for Brann som vi ikke har fått med oss? Ta kontakt på Twitter:

Branntall.no er bygget med Gatsby og Sanity og en stor rull gaffateip.